söndag 14 november 2010

Hotad natur

Det är inte bara i Björkhagen som grönområdena är hotade. Också i Rågsved och Snösätra avancerar planerna på att bygga i tidigare fredade områden. För dagen är det två koloniområden i Snösätra som hotas av ett NCC-projekt med småhus och snart kan delar av det som nu är Rågsveds friområde bli bebyggda.

Planerna är konsekvenserna av den nya översiktsplan som nu gäller för Stockholms stad och som bland annat innebär att förorterna ska byggas ihop med varandra så att staden blir den "promenadstad" som utputtade borgarrådet Alvendal (M) så gärna talade om.

Hennes partikamrat, nya stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius, uttrycker saken så här: "Stora barriärer mellan områden är aldrig bra, vare sig det är en motorväg eller en skog."

Låter illavarslande med ett borgarråd som inte förstår skillnaden mellan bilar och träd. Vi får hoppas att tjänstemännen på exploateringskontoret, som ska utreda frågan om bebyggelse, håller fast vid att Rågsveds friområde är en av våra viktigaste naturkilar som inte alls är lämplig att bebygga.

Borgarrådets uttalande finns i dagens DN, pappertidningen.
Om Rågsveds friområde kan man läsa här.
Om exploateringsnämndens tankar kring om Snösätra mm kan man läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar